Barcelona

Els Reis Mags d'Orient porten la il·lusió a les llars catalanes

Els Reis d'Orient han arribat a Catalunya per deixar regals per totes les cases. Ses Majestats, com a mags que són, s'han multiplicat i s'han deixat veure pels carrers de moltes ciutats i pobles. En alguns llocs hi han arribat per mar, com a Barcelona, i en altres en tren, com a Lleida. Fins i tot en altres indrets han tingut alguna incidència. A Girona, el rei Gaspar ha vist com es cremava la seva carrossa i ha hagut de fer part del recorregut a peu. A tot arreu, però, han estat acompanyats d'una espectacular comitiva de patges que els han ajudat a repartir els milers i milers de regals que portaven, i potser també una mica de carbó per als que no s'hagin portat bé.

Actualitzat
Barcelona

Els Reis Mags d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, han arribat al Moll de la Fusta del Port de Barcelona a les cinc en punt de la tarda muntats en un veler. Tot just han posat els peus sobre la terra ferma, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, els ha rebut, i a continuació Ses Majestats han saludat els nens que els esperaven impacients als voltants del Moll per donar-los la mà i, alguns, entregar-los la carta amb els regals i desitjos que han demanat.

En nom dels tres reis, Melcior ha agraït l'acolliment de la capital, i ha enviat un record especial als infants que no poden anar a la cavalcada perquè estan malalts. També ha demanat benevolència per als més grans perquè "han tingut molta paciència", pensant potser en els problemes que han patit els barcelonins aquest any en el subministrament elèctric o amb els trens de Rodalies, entre d'altres.

LLeida

Els Reis Mags d'Orient han arribat un any més a la capital del Segrià amb tren, concretament amb la popular "Garrafeta", a l'estació Lleida-Pirineus uns minuts abans i tot de l'hora prevista, tres quarts de sis de la tarda. Centenars de nens, uns 600 voluntaris i els Armats de la Sang els esperaven i els han escortat durant tot el recorregut, que els ha dut fins la plaça Sant Joan. Un total de dotze carrosses, grups d'animació, cavallets, grallers, gegants i lo Marraco han format la comitiva reial. La cavalcada ha estat seguida per milers de lleidatans que han omplert tots els carrers per allà on ha passat la comitiva reial.

Girona

Més accidentada ha estat la cavalcada reial a la ciutat de Girona. Un problema elèctric a la carrossa del rei ros ha originat un incendi que ha fet malbé part del vehicle on viatjava Sa Majestat. Els mateixos organitzadors han pogut apagar el foc amb un extintor, que ha afectat bàsicament les robes de la carrossa. El rei Gaspar, però, ha hagut d'abandonar el vehicle i continuar a peu el recorregut pels carrers de la ciutat. Això no afectarà, però, la seva feina.

Tarragona

I a Tarragona la cavalcada de Reis comptava enguany amb una nova carrossa, una reproducció a escala de la catedral tarragonina. La carrossa, de 3,40 metres, ha servit per celebrar que aquest 2008 Tarragona encetarà l'Any Jubilar, dedicat als tres màrtirs de la ciutat. La cavalcada, amb 42 elements, ha sortit des del Moll de la Costa i ha recorregut Reial, Carros, Mitja Lluna i la Rambla Nova fins a arribar a la plaça de la Font.

Anar al contingut