Pla general del primer tinent d'alcalde de Badalona, Oriol Lladó, envoltat de càmeres i micròfons, responent a la premsa a la sortida dels jutj…
Pla general del primer tinent d'alcalde de Badalona, Oriol Lladó, envoltat de càmeres i micròfons, responent a la premsa a la sortida dels jutjats després de declarar com a investigat per desobediència. Imatge del 25 d'octubre de 2016 (horitzontal)

Els regidors de Badalona defensen la sobirania local davant el jutge i acusen el PP d'instrumentalitzar la justícia

ACN Badalona.-Els regidors de Badalona Oriol Lladó i José Antonio Téllez han defensat davant del jutge la sobirania local i han argumentat que el 12-O van exercir "el dret a la representació" per "atendre la ciutadania". José Antonio Téllez ha explicat al magistrat que va estripar la interlocutòria en un gest "basat en la llibertat d'expressió" per criticar com el PP instrumentalitza la justícia. Oriol Lladó, en la mateix línia, ha lamentat que els populars utilitzin els tribunals "per arreglar allò que no aconsegueixen arreglar en els àmbits polítics". La regidora Agnès Rotger no ha pogut declarar per falta de temps i ho haurà de fer aquest dimecres.

El primer tinent d'alcalde de Badalona i alcalde accidental durant 12-O, Oriol Lladó, ha explicat davant del jutge que els regidors van exercir "el dret a la representació per "atendre la ciutadania". Lladó, que ha estat declarant durant més de dues hores i mitja, ha acusat el PP de fer "cortines de fum" i d'utilitzar la justícia per "arreglar als tribunals allò que no aconsegueix arreglar en els àmbits polítics". El regidor republicà espera ara que "aquest circ" no tingui més recorregut.A la sortida del Jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona, Lladó s'ha mostrat convençut que "les nostres explicacions són de pes i que el 12-0 no vam fer res incorrecte ni il·legítim". Ha afegit que l'obertura de l'Ajuntament va ser un acte de normalitat en tant que també s'obre en altres dies festius. El segon tinent d'alcalde de Badalona, José Antonio Téllez, ha sortit dels jutjats amb el puny enlaire, després de declarar durant més d'una hora. Preguntat per si s'havia plantejat desobeir i no assistir a la declaració, ha contestat que ha vingut a defensar la sobirania local i la llibertat de l'Ajuntament "per poder arribar a acords de calendari amb els nostres treballadors", referint-se a l'acord que permetia als treballadors treballar el 12-O a canvi de fer festa el 9 de desembre. Téllez ha assegurat que no es penedeix "ni aquí ni davant del jutge" d'haver estripat la interlocutòria i ha afegit que va ser un gest basat en la llibertat d'expressió per criticar l'ús de la justícia del PP. Ha assenyalat que va ser una acció consensuada amb el seu entorn més pròxim. Segons fonts judicials, Lladó i Téllez han contestat les preguntes del jutge, del fiscal i de l'advocat propi. La part denunciant és el PP, que no ha pogut ser acusació particular perquè el jutge ha considerat que no és part afectada. Arran de la denúncia, el Jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona va obrir una causa per sis regidors del govern municipal per desobediència, perquè van obrir l'Ajuntament el 12-0 malgrat la mesura cautelar que ho prohibia. Agnès Rotger, dimecresLa regidora de Serveis Socials Agnès Rotger, que estava citada a les 11, no ha pogut declarar per falta de temps. Ho haurà de fer aquest dimecres a les 09.30. Després d'ella hauran de declarar els altres tres regidors que ja estaven citats per dimecres, que són la quarta tinent d'alcalde Eulàlia Sabater, la regidora de Participació Fátima Taleb i el regidor d'Espais Públics Francesc Duran.

Anar al contingut