Lleida

Els regants del canal Segarra-Garrigues en reclamen el pla d'usos

L'acord per ampliar la zona de protecció de les aus del canal Segarra-Garrigues és cada vegada més a prop i, per aquest motiu, els regants exigeixen que se'n faci públic el pla d'usos. Els pagesos volen saber quina quantitat d'aigua podran fer servir. Consideren "excessiva" l'última proposta de zones ZEPA, que preveu destinar 42.144 hectàrees a aquests espais de protecció. Tot i que hi presentaran recurs, els regants es mostren disposats a treballar per fer compatible els interessos ecològics amb els agrícoles.

Actualitzat
Els regants, que han recorregut contra les diverses ampliacions del pla i també ho faran contra l'última proposta, demanen que es busqui "l'equilibri entre el respecte al medi ambient i les aus i la necessitat de desenvolupament econòmic a la zona".

El president de la comunitat de regants, Josep Paris, ha assegurat en declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que "no s'ha d'acabar tot en els ocells, el que val són les persones que hem conservat el territori". Amb tot, ha apostat per "tirar endavant el projecte" en col·laboració amb els ecologistes i ha reclamat que se'ls digui quina dotació d'aigua tindran.

Paris considera positiu que la UE estigui a punt d'aprovar l'ampliació de les zones de protecció de les aus perquè així la Generalitat i el govern espanyol s'estalviaran de pagar la multa milionària que els suposaria vulnerar les dues sentències que tenen per no respectar aquests espais.

A les zones ZEPA, que suposaran el 60% del canal, no es podrà implantar el reg intensiu per no perjudicar les espècies d'ocells que hi viuen.



Anar al contingut