Els prorussos aixequen barricades amb pneumàtics a la carretera de l'aeroport de Donetsk. (Foto: Reuters)
Els prorussos aixequen barricades amb pneumàtics a la carretera de l'aeroport de Donetsk. (Foto: Reuters)
Donetsk

Els rebels prorussos retenen els quatre observadors de l'OSCE desapareguts dimarts

L'alcalde de Sloviansk afirma que volen aclarir quina és la seva missió i que després els deixaran en llibertat

RedaccióActualitzat

Els insurgents prorussos de Sloviansk, un dels seus bastions a l'est d'Ucraïna, confirmen que retenen, per interrogar-los, els quatre observadors de l'OSCE (Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa), amb els quals l'organització va perdre el contacte aquest dimarts. Els rebels volen saber qui són, on van i per què, i després diuen que els alliberaran, segons declaracions de l'alcalde de Sloviansk, Viaixeslav Ponomariov, a l'agència russa Interfax.

Sobre la situació dels observadors de l'OSCE, Ponomariov explica: "Tots quatre estan bé. Els vam dir que no anessin enlloc per un temps però no van fer cas de les indicacions i, esclar, no vam deixar que marxessin." L'alcalde assegura que els quatre membres d'aquest organisme retinguts -que són d'Estònia, Turquia, Suïssa i Dinamarca- els podrien deixar en llibertat les pròximes hores. Ha insistit que "ningú els ha arrestat; els hem retingut, i quan tot s'aclareixi deixarem que se'n vagin".

Mentrestant, aquesta matinada uns 80 soldats ucraïnesos de lleva que feien el servei militar obligatori en una unitat dels afores de Lugansk s'han rendit a les milícies prorusses. A Donetsk, de moment, la situació està relativament tranquil·la després dels combats dels últims dies entre l'exèrcit ucraïnès i els insurrectes, que han fet desenes de morts i ferits.

 

 

Anar al contingut