Els rebels de Síria s'estan rearmant.
Els rebels de Síria s'estan rearmant.
Alep

Els rebels obtenen armament pesant i prenen el control d'un altre punt estratègic prop d'Alep

Alep continua sent l'escenari principal dels enfrontaments entre les tropes del règim i l'Exèrcit Sirià Lliure i ja s'ha convertit en la batalla crucial per al desenvolupament del conflicte. L'exèrcit sirià lliure ha pres el control d'una població estratègica entre Alep i la frontera amb Turquia.

RedaccióActualitzat
Un dia més sense treva a la ciutat d'Alep, segona ciutat del país i capital econòmica de Síria, on continuen els enfrontaments entre el règim i els rebels. Bashar al-Assad, conscient de la importància estratègica d'Alep, anima les seves tropes a acabar amb el que ell anomena "els terroristes".

Els rebels, per la seva banda, difonen vídeos on es mostren suposats cadàvers de militars sirians i revenja sumària contra els shabbihas capturats, els milicians del règim acusats de violacions i matances. Els rebels, conscients que a Alep s'ho juguen gairebé tot, han obtingut armament pesant, segons ha confirmat la mateixa ONU.

Diversos mitjans libanesos i iranians afins al règim d'Al-Assad acusen Turquia, Qatar i l'Aràbia Saudita de subministrar armament pesant i homes als rebels per la frontera turcosiriana, a uns 70 quilòmetres d'Alep. De fet, aquest dimecres, els rebels anunciaven haver pres el control absolut de la ciutat d'Al-Dana, un punt estratègic entre Alep i la carretera que condueix a la frontera turca. Per a molts sirians que fugen d'Alep, aquesta població s'ha convertit en una salvació.

Tot i que els rebels subratllen la importància estratègica d'aquest enclavament per la seva proximitat a la ciutat d'Alep, és evident que el control d'Al-Dana és important també per la seva proximitat amb la frontera turca. Des d'Al-Dana fins a Turquia només hi ha una carretera de poc més de vint quilòmetres controlada, de moment, pels rebels. Una via directa per subministrar a l'Exèrcit Sirià Lliure a Alep amb armament pesant i ajuda humanitària.

Tot plegat, després que Amnistia Internacional va acusar el govern sirià de crims contra la humanitat en la repressió d'Alep. L'acusació es desprèn de les proves recopilades per aquesta organització pro drets humans durant el mes de maig.
Anar al contingut