Alep

Els rebels asseguren haver pres el control d'un punt estratègic al nord d'Alep

Continuen els combats al nord i al sud de la ciutat siriana d'Alep entre les forces de Bashar al-Assad i l'oposició armada. En les últimes hores, els rebels asseguren haver pres el control del punt estratègic al nord d''Anadan.

RedaccióActualitzat
Victòria estratègica de l'oposició siriana en les últimes hores al nord de la ciutat d'Alep, la segona ciutat del país i, de fet, la seva capital econòmica. L'Exèrcit Lliure de Síria assegura haver derrotat l'exèrcit regular després de 10 hores de batalla al punt de control d'Anadan, una zona que els permet obrir un corredor des de Turquia fins a la ciutat, que viu un veritable èxode de la seva població. És de Turquia, aliat de l'oposició i enemic del règim, d'on arriben els reforços.

No és tan clar el que està passant dins de la ciutat d'Alep, i especialment confusa és la situació al barri de Salahedinne, al sud-oest. Els dos bàndols diuen que en tenen el control. De fet, controlar Salahedinne és essencial per a l'exèrcit, que necessita una ruta des del sud per abastir les tropes que bombardegen per aire i per terra de forma indiscriminada. Alep s'ha convertit en l'escenari de la que molts afirmen que hauria de ser l'última gran batalla de la guerra civil a Síria.

L'exèrcit del règim de Bashar al-Assad fa més de deu dies que mira de recuperar el control de les zones en mans dels opositors, però, malgrat el seu poderós armament i els bombardejos constants, no aconsegueixen superar els rebels, que estan units de forma desordenada en l'Exèrcit Lliure de Síria i pobrament armats.

La guerra civil a Síria es mou de forma lenta. I aquesta lentitud afavoreix el règim, que és infinitament més poderós. La incertesa de la fi de la violència ha portat unes 300.000 persones a fugir de casa seva.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut