Imatge de l'executiva de Compromís (ACN)
Imatge de l'executiva de Compromís (ACN)
València

Els quatre diputats de Compromís aniran al Grup Mixt

Diuen que d'aquesta manera aconsegueixen "una veu valenciana diferenciada" a la cambra baixa espanyola

RedaccióActualitzat

Els quatre diputats de Compromís al Congrés aniran finalment al Grup Mixt i no s'integraran a Podem. La decisió s'ha pres després de més de quatre hores de reunió a la seu de la coalició i només està pendent que la ratifiqui l'executiva.

Dimarts, Compromís va registrar la petició de constituir-se com a grup parlamentari, cosa que la mesa de la cambra baixa va rebutjar. Els quatre diputats valencians podien anar al grup parlamentari confederal de Podem, però, finalment, han decidit incorporar-se al Grup Mixt. Diuen que, d'aquesta manera, no tindran grup propi però almenys sí que aconsegueixen "una veu valenciada diferenciada" a la cambra baixa espanyola.

L'opció de marxar al Grup Mixt havia estat expressada en públic pel portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví (del Bloc Nacionalista Valencià) i per la diputada per Castelló Marta Sorlí (també del Bloc). Els altres dos diputats, pertanyents a Iniciativa pel Poble Valencià (partit de Mònica Oltra), no s'havien expressat. Hi havia, doncs, la incògnita de si els quatre diputats actuarien de manera conjunta o si quedarien dividits entre el Grup Mixt i el grup de Podem, en què hi ha inclosos En Comú Podem i En Marea.

L'altra opció que hi havia era
intentar formar grup amb els dos diputats d'Esquerra Unida, però finalment ha estat desestimada.

 

 

Anar al contingut