Els punts clau de la nova ITV que endureix el control dels gasos contaminants

Caldrà tenir el rebut de l'assegurança en vigor per passar la inspecció, que es podrà fer fins a un mes abans del venciment

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge entra en vigor a tota la Unió Europea la nova normativa sobre la inspecció tècnica de vehicles, la ITV, que posarà més l'accent en el control de les emissions contaminants.

A partir del 10 de setembre es controlaran les centraletes electròniques dels vehicles matriculats després del 2009 per verificar que no s'hagin manipulat, com va passar en l'anomenat dièselgate.

 

 

Es tracta de comprovar el correcte funcionament dels sistemes anticontaminació (filtres antipartícules, recirculació de gasos d'escapament EGR, reducció catalítica SCR amb additiu AdBlue) i de seguretat (airbags, pretensors) del vehicle, descobrir les avaries registrades a la memòria i acabar amb la seva possible manipulació.

A partir d'ara, per passar la ITV caldrà tenir el rebut de l'assegurança en vigor. Pot ser en paper, al mòbil o consultat al programa informàtic, però ha d'estar en vigor.

Un altre canvi és que es pot passar la ITV fins a un mes abans del venciment, sense que això canviï la data de la següent inspecció.

De moment, no es preveu l'encariment de les tarifes de la ITV.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut