Edifici de l'entitat Andbank a Andorra
Edifici de l'entitat Andbank a Andorra
Andorra

Els Pujol haurien demanat a Andbank que destruís documentació dels seus comptes

El director de l'entitat assegura que Jordi Pujol fill li va demanar, personalment, que no entregués tota la informació dels comptes a la justícia

RedaccióActualitzat

La família Pujol hauria demanat a Andbank que "destruís" documentació dels seus comptes, però l'entitat andorrana es va negar a fer-ho, segons va declarar el seu president, Manel Cerqueda Donadeu, al jutge que porta el cas Pujol.

A preguntes de la fiscal Anticorrupció Belén Suárez, Cerqueda va explicar que el 2010, poc abans que els Pujol tanquessin els seus comptes a Andbank, alguns directius de l'entitat li van dir que membres de la família Pujol havien demanat al banc "que destruís documentació dels seus comptes". També ha explicat que, amb posterioritat, Jordi Pujol fill va reclamar de nou al president del banc andorrà que "si algun dia hi havia alguna demanda judicial" no lliuressin tota la informació a la justícia.

En la seva declaració, el president d'Andbank va dir que es va assabentar el 2014 que diversos membres de la família Pujol tenien comptes al banc, just quan va esclatar l'escàndol del cas Pujol.

Segons la versió de la família Pujol, van obrir els comptes a Andbank per cobrar una herència que van rebre els nets del seu avi Florenci el 1992, però la Fiscalia no creu aquesta versió i sospita que en realitat els diners provenen del cobrament de comissions.

Anar al contingut