Els amos del restaurant Mas Oller de Caldes, arribant als jutjats amb els seus advocats (ACN)
Els amos del restaurant Mas Oller de Caldes, arribant als jutjats amb els seus advocats (ACN)
Santa Coloma de Farners

Els propietaris de l'inflable de Caldes de Malavella neguen cap negligència

El matrimoni que regenta el restaurant, acusat d'un homicidi i sis delictes de lesions per imprudència, declara davant del jutge

RedaccióActualitzat

Els propietaris del restaurant de Caldes de Malavella on una nena va morir i sis menors més van quedar ferits quan inflable va sortir volant han assegurat davant del jutge que va ser un accident.

El matrimoni, investigat per un homicidi i sis lesions per imprudència, ha negat cap actuació negligent. Han justificat que van ancorar l'inflable només per dos punts dels deu que tenia perquè va seguir les indicacions del firaire que els va vendre l'atracció. El mateix han al·legat dos treballadors que s'encarregaven de la zona lúdica de l'establiment.

L'advocat de la parella, Carles Monguilod, ha demanat que s'esperi a l'informe dels enginyers de la policia que haurà de determinar per què el castell es va desplaçar 39 metres des d'una alçada de 10 metres.

 

♦ Tres menors morts en atraccions inflables en els darrers quinze anys

 

En canvi, les famílies de les víctimes argumenten que l'inflable no va passar cap control de seguretat, no tenia el permís municipal, només estava ancorat per dues fixacions i cap treballador vigilava els nens.

"Pensem que hi ha hagut una clara omissió de les normes de seguretat a l'inflable i que existeix una clara responsabilitat per part dels propietaris del restaurant", ha afirmat un dels advocats de l'acusació particular, Carles Alabau.

Anar al contingut