Els dos candidats a la presidència de l'acadèmia, Passola i Rediu.
Els dos candidats a la presidència de l'acadèmia, Passola i Rediu.
Barcelona

Els productors Isona Passola i Jordi Rediu són els dos únics aspirants a succeir Joel Joan al capdavant de l'Acadèmia del Cinema

Els dos productors són els únics candidats a la presidència de l'Acadèmia del Cinema Català. Les eleccions es faran el 16 d'abril vinent i al voltant de 360 professionals del sector estan cridats a les urnes.

Catalunya RàdioActualitzat
El pròxim president de l'Acadèmia del Cinema Català serà un productor. Segons ha pogut saber Catalunya Informació, Jordi Rediu i Isona Passola optaran a succeir Joel Joan en les eleccions que es faran el 16 d'abril vinent i a les quals estan convocats al voltant de 360 professionals del sector. La productora de "Pa negre" i el productor de "Joves" han presentat la seva candidatura aquest dijous, l'últim dia que tenien per formalitzar-la, i han d'esperar que la junta electoral les verifiqui dimarts vinent.

Rediu ha explicat que el lema de la seva candidatura és "Treballem per una Acadèmia que pensi en tots els acadèmics" i que, encara que es presenti per a president, la seva filosofia "és no presidencialista". La junta que impulsa Rediu és "una junta en què decidirem entre tots i jo en seré el portaveu" i totes les decisions que prenguin passaran per l'assemblea.

Per la seva banda, Passola ha escollit "Per una Acadèmia al servei de la promoció del talent i l'ofici dels professionals del cinema català" i el seu objectiu és difondre el talent perquè diu que "és evident que hi ha molt talent en el cine català i que hi ha una part del cinema que no arriba al públic", motiu pel qual "la promoció és bàsica". Passola també posa l'èmfasi en la necessitat de col·locar la cultura "a la centralitat política" i que tingui "un ressò molt més important" que fins ara.
Anar al contingut