Els productors de pollastre gironins xifren en un 10% el descens de vendes per la grip aviària

Els productors de pollastre catalans han començat a notar els efectes de la grip aviària. Tot i els esforços que es fan des de diferents estaments per tranquil·litzar els consumidors, algunes famílies són reticents a comprar pollastre. Els productors gironins xifren en un 10 per cent el descens de vendes. Aquesta tendència també afecta els que crien pollastre de pagès. A la Garrotxa, les vendes d'alguns criadors de pollastre de pagès han arribat a baixar fins a un 35%.
Els productors de pollastre gironins xifren en un 10% el descens de vendes per la grip aviària
Vall de Bianya

Els productors de pollastre gironins xifren en un 10% el descens de vendes per la grip aviària

Els productors de pollastre catalans han començat a notar els efectes de la grip aviària. Tot i els esforços que es fan des de diferents estaments per tranquil·litzar els consumidors, algunes famílies són reticents a comprar pollastre. Els productors gironins xifren en un 10 per cent el descens de vendes. Aquesta tendència també afecta els que crien pollastre de pagès. A la Garrotxa, les vendes d'alguns criadors de pollastre de pagès han arribat a baixar fins a un 35%.
A la Garrotxa el descens de vendes d'un productor de pollastre de pagès ha arribat a ser entre el 30 i el 35%. Encara no es poden donar xifres generals d'aquesta baixada a Catalunya, però el que sí que s'ha constatat, especialment a les comarques gironines, és que existeix. Tots els productors, sigui quina sigui la qualitat del seu producte, s'estan veient afectats per l'alarma social causada per l'avenç de la grip aviària.

Davant la desconfiança dels consumidors, els productors diuen que el millor és la pedagogia i no es cansen d'explicar que no hi ha cap perill per menjar carn d'aviram, ja que el virus no resisteix les temperatures que s'agafen durant la cocció.

Amb tot, la situació dels productors canvia segons si crien pollastres de granja o de pagès. Els pollastres de granja se sacrifiquen amb només vuit setmanes, mentre que els de pagès en viuen quinze i estan més valorats perquè es crien a l'aire lliure, amb més espai i deixant-los engreixar de forma més natural. Per això, preocupa la perspectiva que els obliguin a tancar tots els pollastres, ja que això els obligaria a tenir-ne menys. O això o cobrir el corral completament, una mesura que molts consideren molt cara i poc rendible.

Per la seva banda, els criadors d'estruços, animals el consum dels quals ha anat augmentat molt els darrers anys per la seva carn pobra en greix, encara no han notat una baixada de vendes. Consideren que, en ser un mercat molt limitat, la grip aviària els pot perjudicar menys que a altres productors d'aviram.