Homeopatia
Homeopatia

Els productes d'homeopatia tenen tres mesos per demostrar la seva eficàcia

Actualitzat

Els laboratoris homeopàtics disposen de tres mesos per demostrar que els seus productes són eficaços, de la mateixa manera que fan els medicaments convencionals.

En cas que els productes no superin aquesta verificació, no es podran vendre a les farmàcies. Els productes que sí que superin el control podran vendre's, però l'etiqueta haurà d'indicar que es tracta d'un "medicament homeopàtic sense indicacions terapèutiques aprovades".

Per provar l'eficiència terapèutica dels productes homeopàtics que es vulguin vendre amb una indicació concreta com, per exemple, el tractament de la tos o de dolors articulars, els laboratoris hauran de fer un control igual que els que s'efectuen als medicaments convencionals. En canvi, per als productes genèrics, no caldrà aquesta verificació tan exhaustiva.
 


El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ho ha anunciat després d'una reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en compliment d'una normativa europea per regular aquests productes.

La ministra Dolors Montserrat considera que "en molts casos estan a la venda i no tenen les garanties sanitaries suficients", i es posaran en marxa campanyes informatives perquè els ciutadans tinguin clar aquest aspecte.

El Col·legi de Metges estatal i gran part de les comunitats autònomes demanen que no es consideri que l'homeopatia és un medicament i, per tant, que no es puguin vendre a les farmàcies.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut