Madrid

Els prínceps d'Astúries seran pares d'una altra nena

Els prínceps d'Astúries esperen una altra nena per la pròxima primavera, segons han informat fonts de la Casa Reial. Aquesta notícia atura de moment la necessitat d'una reforma constitucional que reguli la igualtat de sexes en l'accés a la successió del tron. El 25 de setembre passat, la Casa Reial va anunciar el segon embaràs de Letícia. La nova filla dels prínceps se situarà en la línia succesòria per darrere de la seva germana Leonor, el sexe de la qual no es va conèixer fins al moment del seu naixement. Els reis ja han rebut l'anunci dels prínceps que el seu vuitè nét serà una nena.

Actualitzat
El príncep Felip va assegurar després de conèixer el segon embaràs de la seva dona que anunciaria el sexe del nadó només si, arribat el moment, ho considerava oportú, perquè les autoritats valoressin les mesures a adoptar en el futur. La confirmació que el nou fill dels prínceps serà una nena allunya de moment possibles dubtes sobre la successió.

D'acord amb l'actual model de successió al tron reflectit a la Constitució, l'home té preferència sobre la dona. Així doncs, si la infanta Leonor té un germà en el futur, aquest se situaria en el primer lloc de l'ordre successori. El govern de Rodríguez Zapatero ja ha expressat la seva voluntat de dur a terme una reforma constitucional que estableixi la prioritat únicament en l'ordre de naixement, i no en el sexe de l'hereu. Des de la Casa Reial s'ha tret urgència al tema, ja que de moment ja existeix hereu, el príncep Felip, i consideren que la qüestió no és imminent.
Anar al contingut