Iphone 4 (Foto: Reuters)
L'iPhone 4 al costat d'un model anterior, a l'Apple Store de la Cinquena Avinguda de Nova York
Nova York

Els primers usuaris de l'iPhone 4 comencen a detectar deficiències de cobertura i d'il·luminació

Alguns usuaris que han comprat l'iPhone 4 ja han començat a trobar-li defectes dos dies després que es posés a la venda. Es queixen de la recepció de trucades i de la il·luminació de la pantalla i és que el que sovint menys convenç del dispositiu és la seva utilitat com a telèfon. En el cas de l'iPhone 4, que va sortir aquest dijous a la venda a França, Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units i el Japó, la història es repeteix. Diversos usuaris van compartir a fòrums d'internet els problemes que estan tenint amb l'antena de l'aparell.

Actualitzat
Els diferents models d'iPhone sempre han coixejat del mateix peu: les trucades. Alguns dels primers usuaris de l'iPhone 4 han detectat que si cobreixen amb la mà la cantonada inferior esquerra de l'aparell, la cobertura desapareix i les trucades es tallen.

Una altra de les deficiències detectades és la decoloració de la pantalla, que és totalment diferent de la dels models anteriors. Al nou sistema d'alta definició Retina han aparegut en alguns casos taques grogues, segons comentaven usuaris d'arreu del món al portal de tecnologia Gizmodo. La causa podria ser l'adhesiu que s'ha utilitzat per enganxar el vidre de la pantalla.

Aquest dijous, el portaveu d'Apple va declarar en un comunicat oficial que "pressionar amb força qualsevol telèfon mòbil comporta que s'atenuï la capacitat de recepció de la seva antena, i en algunes parts del telèfon més que en d'altres". El representant va afegir que els usuaris haurien d'evitar pressionar el lateral inferior esquerra de l'iPhone 4 i que la utilització d'una funda protectora soluciona el problema.

Segons la pàgina iPhoneros.com, la majoria dels products que Apple ha tret al mercat últimament, surten de la fàbrica amb problemes de coloració a les pantalles. Probablement però, quan l'iPhone es comenci a comercialitzar a Espanya aquest mes de juliol, aquestes deficiències s'hauran solucionat.

A banda d'aquestes franges grogues que poden sortir a la pantalla, l'iPhone 4 s'ha criticat per la pèrdua de cobertura segons com s'agafa. Si amb els dits es tapa la part inferior esquerra del telèfon -on hi ha l'antena- , es perden ratlles de cobertura. No desapareix la cobertura si vigilem com s'agafa el dispositiu o si el mantenim horitzontalment per fer fotos, jugar o per llegir pàgines webs.

Els fòrums recullen opinions d'usuaris ben contraposades. Hi ha qui relativitza el problema de la cobertura dient que segons com agafes el telèfon es pot perdre una o dues ratlles de cobertura, però cap cosa que no sigui comuna a tots els mòbils. D'altres possibles compradors no veuen amb tants bons ulls aquestes deficiències, que poden frenar molts usuaris a l'hora d'adquirir el nou iPhone 4.

Alguns usuaris han recriminat l'actitud de l'empresa Apple davant de les queixes dels clients. "Si en comptes de dir 'Estàs agafant malament el telèfon', hagués contestat un 'Estem investigant, ho intentarem solucionar al més aviat possible', aquest enrenou no s'hagués organitzat", opina un usuari de la pàgina esferaiphone.com.



Anar al contingut