El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, a l'Ajuntament de Barcelona.
El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, a l'Ajuntament de Barcelona.
Barcelona

Els primers pressupostos d'Ada Colau incrementen la despesa social

El pressupost de l'Ajuntament de Barcelona creix fins als 2.708 milions

Actualitzat

El govern d'Ada Colau ha presentat el seu primer pressupost de l'Ajuntament de Barcelona pel 2016, que ascendeix als 2.708 milions d'euros, un 6,2% més que el pressupost de CiU d'aquest any. Hi ha previst un augment del 5,5% de la despesa social – què arribarà als 2.123,9 milions d'euros - i un 5,9% de creixement de les inversions, fins als 378,2 milions d'euros. Es vol potenciar l'atenció domiciliaria, l'ajut als lloguers o els plans d'ocupació.

El pressupost haurà de ser aprovat inicialment a la Comissió d'Economia i Hisenda del proper dimarts. Desprès es preveu, a l'abril, una segona fase d'aplicació amb una ampliació pressupostaria de 100 milions d'euros per esquivar les restriccions de la llei Montoro.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que amb el nou pressupost es vol fer un canvi de tendència amb blindatge social i urbanisme de proximitat per rescatar les persones amb situació de vulnerabilitat i garantir l'atenció a les persones més afectades per la crisi.

"És un pressupost que no pots decidir plenament perquè hi ha obres que s'han de continuar, però en tota aquella part que si que podem decidir es nota clarament aquest canvi de tendència. Aquesta aposta per una política d'inversions de proximitat de petites intervencions per cobrir, per intentar curar ferides, petites ferides socials que té la ciutat i defugir per tant, del model de les inversions faraòniques que em sembren que no són prioritàries en aquest moment"

El govern de Colau pretén aprovar els comptes la setmana que ve, però abans els ha de negociar amb els altres grups municipals. En aquest sentit, CiU ha carregat contra l'alcaldessa de Barcelona assegurant que el tracte que estan rebent d'aquest grup municipal és vergonyós ja que no els han inclòs en les converses.

Anar al contingut