El preu de la gasolina
Madrid

Els preus van pujar l'any passat un 1,2% a Catalunya

La inflació espanyola va tancar el 2017 en l'1,1% i els pensionistes tornen a perdre poder adquisitiu perquè les pensions van pujar un 0,25%, el mínim que marca la llei

RedaccióActualitzat

L'índex de preus de consum a Catalunya va augmentar dues dècimes el desembre del 2017 per la pujada dels preus de l'oci i la cultura, i la taxa interanual es va situar en l'1,2%, set dècimes menys que al novembre, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Es van encarir sobretot els carburants i els aliments.

En el conjunt de l'Estat, la inflació es va mantenir estable (0,0%) durant el desembre respecte al mes anterior i va tancar el 2017 en l'1,1%, el nivell més baix de l'any i una dècima menys de l'esperat. Una moderació en què van influir, principalment, el transport i la vivenda. L'IPC ha sumat 16 mesos d'increments consecutius a Espanya.

Catalunya comparteix la mateixa taxa interanual que Cantàbria, Galícia i la Comunitat de Madrid, autonomies tan sols superades per Melilla (1,4%) i les illes Balears (1,3%).

Els pensionistes tornen a perdre poder adquisitiu perquè les pensions van pujar un 0,25%, el mínim que marca la llei.

Anar al contingut