Madrid

Els preus van pujar el 2013 un 0,2%, la taxa interanual més baixa de tota la sèrie històrica

Al desembre, la inflació va pujar un 0,1% respecte a l'octubre. Són dades avançades de l'Institut d'Estadística que es confirmaran el 15 de gener.

RedaccióActualitzat

En tot el 2013 els preus van pujar un 0,2%, una xifra que marca la taxa interanual més baixa de tota la sèrie històrica des que es calcula l'Índex de Preus de Consum.

L'IPC va acabar sense canvis, després que al desembre va pujar un 0,1%, segons l'indicador avançat sobre l'evolució dels preus a Espanya publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així, la inflació anual ha tancat l'any 2013 amb la mateixa taxa que la registrada al novembre, mes en què va tornar a valors positius després d'haver experimentat a l'octubre la primera taxa negativa en quatre anys.

Segons ha destacat l'Institut Nacional d'Estadística, al desembre els preus van registrar un augment del 0,1% respecte al mes anterior, la mateixa taxa que van registrar fa un any, el desembre del 2012.

L'Índex Harmonitzat, al 0,0%

Per la seva banda, l'Índex Harmonitzat de Preus de Consum (IHPC) es va situar al desembre al 0,3%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IHPC es mantindria respecte del mes anterior. En taxa mensual, l'IHPC es va situar al desembre al 0,0%.

Els indicadors avançats només proporcionen informació orientativa, així que no necessàriament coincideixen amb les dades definitives, que l'INE publicarà el 15 de gener.

Anar al contingut