Madrid

Els preus s'apugen un 0,1% al febrer i la inflació interanual es manté en el 2,7%

La dada definitiva de l'IPC interanual se sabrà el proper 13 de març i si es confirma suposarà que es manté als nivells d'agost del 2012, quan encara no s'havia augmentat l'IVA. L'indicador avançat harmonitzat, per la seva banda, es manté en el 2,8%.

RedaccióActualitzat
La inflació interanual s'ha mantingut al febrer en el 2,7%, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística. La dada definitiva del l'IPC dels 12 últims mesos, però, se sabrà el proper 13 de març. Si es confirma serà el quart mes consecutiu que aquest indicador es manté per sota del 3% i voldrà dir que es manté als nivells d'agost del 2012, quan encara no havia entrat en vigor l'augment de l'IVA que va aprovar el govern espanyol per augmentar els ingressos de l'Estat i reduir el dèficit.

Va ser aquesta pujada de l'IVA general, del 18 al 21%, i del reduït, del 8 al 10%, al setembre que va fer que l'any passat l'IPC augmentés set dècimes, fins al 3,4%, una tendència a l'alça que va continuar a l'octubre. A partir d'aquest mes, es va invertir la tendència, cap a la baixa, i ha continuat fins al 2,7% de gener a febrer.

L'INE també ha publicat l'indicador avançat harmonitzat que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode a tots els països de la zona euro. Segons aquest índex, la inflació interanual també s'ha mantingut, però en aquest cas en el 2,8%.

Pel que fa a l'evolució mensual dels preus, després que al gener van pujar de manera considerable, un 1,4%, al febrer l'increment ha estat molt inferior, d'una dècima. La variació mensual de l'indicador avançat harmonitzat també s'ha situat al febrer en l'0,1%.

Anar al contingut