En l'alentiment de la caiguda de preus hi tenen a veure carburants i electricitat, que han baixat menys del que ho van fer fa un any
En l'alentiment de la caiguda de preus hi tenen a veure carburants i electricitat, que han baixat menys del que ho van fer fa un any
Madrid

Els preus moderen el seu descens al novembre, fins al 0,3%

Aquesta moderació respon al manteniment dels preus dels carburants i el repunt de la factura de la llum

RedaccióActualitzat

La inflació del mes de novembre s'ha situat en el -0,3%. Això suposa quatre dècimes més que la inflació de l'octubre (-0,7%), segons l'indicador avançat de l'Institut d'Estadística espanyol. El comportament dels preus ha estat condicionat, per una banda, pel manteniment del cost dels carburants, davant la baixada del novembre de l'any passat, i d'altra banda, pel repunt de la factura de la llum. Aquest fet ha mantingut la inflació en zona negativa però en un nivell menys negatiu que l'octubre.

Amb aquest resultat, l'IPC de l'estat espanyol encadena quatre mesos en negatiu. Aquesta xifra s'haurà de confirmar el 15 de desembre quan l'Institut d'Estadística publiqui les dades definitives.

L'indicador avançat de l'INE també indica que en termes mensuals els preus del mes de novembre s'han incrementat en tres dècimes en relació amb el mes d'octubre. L'economia espanyola encadena quatre mesos seguits en negatiu. Entre l'agost i el mes de novembre la inflació s'ha situat en -0,4%, -0,9%, -0,7 i -0,3%, respectivament. En les dades de l'indicador avançat no s'inclou la inflació per demarcacions autonòmiques i, per tant, per saber l'IPC de Catalunya caldrà esperar al 15 de desembre. La inflació a Catalunya ha registrat un signe negatiu també des del mes d'agost (-0,1%), setembre (-0,5%) i octubre (-0,3%).

Anar al contingut