Barcelona

Els preus dels pisos de segona mà a Barcelona pugen un 4% durant el segon trimestre del 2007

L'habitatge continua encarint-se a Barcelona. Els preus dels pisos de segona mà a la ciutat han pujat un 4% durant el segon trimestre d'aquest any. Amb tot, l'encariment s'ha concentrat en quatre dels onze districtes de la ciutat, mentre que en els set restants el preu s'ha mantingut o ha baixat, segons recull l'estudi que ha elaborat la xarxa immobiliària Comprarcasa juntament amb el Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària (API). L'augment de preus ha estat especialment significatiu a la zona més cara de la Ciutat Comtal, Pedralbes i Sarrià-Sant Gervasi, i a la més barata, Nou Barris.

Actualitzat

L'informe mostra que els preus dels pisos de segona mà han tingut un ascens interanual del 8% a Barcelona i que el preu de mitjana s'ha situat els 5.179 euros per metre quadrat. Davant d'aquestes dades, el president de l'Assemblea Comprarcasa a Barcelona, Juan José Aguilera, ha dit que es tracta d'un creixement "moderat i no homogeni que reincideix en la desacceleració de preus que experimenta el sector" i que, aquest cop, ha focalitzat les pujades "als dos pols: la zona més barata i la zona més cara".

A la zona més cara de Barcelona, l'anomenada Zona Alta -que inclou els barris de Pedralbes i Sarrià-Sant Gervasi-, els preus dels pisos han augmentat un 6% el segon trimestre. D'aquesta manera, ha superat la barrera històrica dels 7.000 euros per metre quadrat i el preu s'ha situat als 7.015 euros de mitjana.

En la mateixa línia, la zona més barata de la ciutat, Nou Barris, ha estat la que ha tingut un augment més significatiu a la ciutat: des d'abril fins a juny, els preus dels pisos de segona mà s'han disparat en aquest districte un 10% i han superat per primera vegada els 4.000 euros per metre quadrat (4.061 euros). De fet, Nou Barris acumula des de principis d'any un increment dels preus del 17%, i d'un 28%, en els últims dotze mesos. Per als autors de l'informe, aquest increment de la compra de pisos a Nou Barris es deu al fet que els ciutadans no tenen prou capacitat financera per comprar pisos en altres zones.

Aquests dos districtes, juntament amb l'augment de preu a la zona de l'Eixample esquerre, amb una pujada del 2% i un preu de 5.445 euros per metre quadrat de mitjana, i de l'Eixample dret, amb un augment de l'1% i un preu de 5.170 euros, han provocat l'encariment dels preus de la ciutat.

Per contra, Sants-Montjuïc és el districte on més han baixat els preus, amb una caiguda del 4% aquest trimestre i un retrocés acumulat del 6% des de principis d'any que ha situat el preu de mitjana als 4.363 euros per metre quadrat. El segueixen les Corts, amb un 3% menys, i Sant Andreu, amb un 2% menys, on els preus se situen en 5.143 i 4.135 euros, respectivament.

Finalment, l'informe recull que entre els districtes que mantenen els preus dels pisos de segona mà destaca Ciutat Vella, la segona zona més cara de Barcelona i que durant aquest trimestre ha mantingut els preus en els 5.579 euros de mitjana; el districte de Sant Martí, a 5.086 euros; Gràcia, a 5.050 euros, i Horta-Guinardó, a 4.358 euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut