Tortosa

Els preus dels cítrics a les Terres de l'Ebre baixen un 50% i se situen per sota dels preus de cost

Sota mínims. Així és com estan els preus del cítrics a les Terres de l'Ebre després que han baixat un 50% en relació amb l'any passat i es troben molt per sota dels preus de cost. Concretament, el preu de la clementina s'ha situat en els 15 cèntims d'euro per quilo, quan el preu de cost del pagès es marca per sobre dels 20 cèntims d'euro per quilo. La campanya dels cítrics es troba ara a la meitat, i els pagesos esperen que, amb l'increment del consum als mercats centreeuropeus hi hagi una millora del preu.

Actualitzat
Avui dia, la baixada dels preus dels cítrics ha situat el preu de la clementina en els 15 cèntims d'euro per quilo, quan el preu de cost del pagès es marca per sobre dels 20 cèntims d'euro per quilo.

Segons Carles Roig, de la Unió de Pagesos, els motius s'han de buscar en el descontrol dels mercats i en el baix calibre de la fruita del País Valencià, que és la que marca el patró de la producció. Roig explica que, a causa de les condicions climàtiques, les clementines són petites i afegeix que hi ha un tant per cent molt elevat de fruita de baix calibre que s'està introduint als mercats i que vulnera els acords definits per Intercitrus, l'organització interprofessional del sector citrícola de l'Estat, "que indiquen que quan hi ha problemes als mercats, els calibres baixos s'han de deixar a l'arbre".

L'esperança dels pagesos passa per un increment del consum a Centreeuropa, principal mercat del sector, que permeti una remuntada dels preus.

Anar al contingut