L'extinció del Pla 2000E i la pujada de l'IVA expliquen aquest augment dels preus. (Foto: Reuters)
L'extinció del Pla 2000E i la pujada de l'IVA expliquen aquest augment dels preus. (Foto: Reuters)
Madrid

Els preus dels automòbils es disparen a l'octubre i acumulen una pujada del 2,3%

Els preus dels automòbils van experimentar una pujada de quatre dècimes durant el passat mes d'octubre, que ha situat en el 2,3% l'increment registrat en els deu primers mesos de l'any, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta tendència pot ser conseqüència del final del Pla 2000E per incentivar la compra i de la pujada de l'IVA, del 16% al 18%.

Actualitzat
La pujada acumulada en el que portem d'any és, fins i tot, superior al creixement interanual del 2,1% que registren els preus dels automòbils en els últims 12 mesos.

Fonts del sector indiquen que la tendència a l'alça dels preus dels cotxes és conseqüència de l'extinció del Pla 2000E per incentivar la compra i de la pujada de l'IVA del 16% al 18%, en vigor des del passat mes de juliol.

Els repostaments i accessoris de manteniment es van encarir en un 0,5% l'octubre passat, de manera que l'augment en els deu primers mesos arriba al 3,2% i s'eleva al 3,3% en taxa interanual.

Els carburants i lubricants van augmentar els seus preus una dècima a l'octubre. Amb això, l'augment en el que va d'any se situa a l'11,9%, i l'increment corresponent en els últims 12 mesos s'eleva fins al 13,6%. També es van encarir a l'octubre els serveis de manteniment i reparacions en un 0,2%.
Anar al contingut