Barcelona

Els preus de la llum, el gas i el butà pujaran més d'un 3% al 2008

Any nou, preus més alts. Aquesta és la norma que segueixen la majoria de serveis al gener. El gas i la bombona de butà superen la inflació. La tarifa elèctrica puja menys, però ara la revisió serà trimestral. En concret, la llum serà un 3,3% més cara. El nou sistema de revisions, però, permet que hi puguin haver més augments al llarg de l'any. El gas puja un 4,7%. També va a l'alça el preu de la bombona de butà, que s'incrementa més d'un 5% i passa a costar quasi 13 euros.

Actualitzat
Amb l'arribada del nou any els preus també tornen a pujar. En el cas de les tarifes elèctriques, ho faran en línia amb l'IPC. Així, l'electricitat per a tot tipus de consumidors pujarà el primer trimestre un 3,3%. Fins ara, aquestes tarifes es revisaven anualment, però les actuals revisions passen a fer-se trimestralment, per la qual cosa podria haver-hi més augments.

Pel que fa al gas natural, per a clients domèstics i petites empreses, la pujada serà del 4,7%. També puja el preu de la bombona de butà, que s'incrementarà un 5,2% i passarà a costar 12,94 euros.

Aquests increments afectaran tant els consumidors domèstics com industrials. El Ministeri d'Indústria també ha informat que a partir de l'1 de gener començarà el pla de modernització del parc de comptadors de la llum, que durarà 11 anys, i que permetrà substituir els antics per d'altres d'electrònics.

Els peatges no són una excepció

Pel que fa als peatges, els que són de titularitat de la Generalitat s'incrementaran un 4,16% de mitjana. El més car serà el del túnel del Cadí, que amb les noves tarifes costarà 10,52 euros. Altres exemples són els túnels de Vallvidrera, on el peatge valdrà 2,99 euros en dies i hores vall, i 3,36 en hores punta. La C-16 de Terrassa a Manresa valdrà 3,44 euros els dies laborables i 6,26 els dissabtes i festius.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut