Madrid

Els preus baixen un 1,3% a Espanya i un 0,9 % a Catalunya al gener, per l'abaratiment del petroli

L'IPC del gener registra un descens rècord de l'1,6% per la baixada dels preus dels carburants i del gasoil de calefacció i gas i l'efecte de les rebaixes d'hivern

Actualitzat

L'IPC ha registrat un descens rècord de l'1,6% el gener respecte el mes anterior. El principal motiu és la baixada dels preus dels carburants i del gasoil de calefacció i gas. I també per les rebaixes d'hivern en roba i calçat.

Amb aquesta davallada, la taxa interanual queda retallada tres dècimes, cosa que vol dir que els preus han baixat un 1,3% en un any, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta de la caiguda més forta des del juliol del 2007.

A Catalunya és on menys han baixat els preus de consum, un 0,9%.

La dada definitiva del conjunt de l'Estat millora una dècima respecte de l'IPC avançat del 30 de gener passat (-1,4%), i aguditza el descens registrat els últims set mesos.

De fet, aquest últim mes has estat el primer gener en què han baixat els preus de tota la sèrie històrica de l'INE, que va començar a fer l'estadística el 1960, i contrasta amb els ascensos màxims registrats en aquest mateix mes del 1977 (22,2%), i el 1978 (24,4%).

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut