Madrid

Els preus baixen 2 dècimes a Catalunya i situen la taxa interanual al 3,6%

Queda lluny del 2,9% de la mitjana espanyola. Al conjunt de l'Estat, l'IPC s'ha reduït una dècima respecte a l'octubre. La caiguda dels preus dels carburants i lubricants i, també, els dels automòbils és la principal responsable d'aquesta caiguda que ha confirmat l'Intitut Nacional d'Estadística

RedaccióActualitzat
Els preus han baixat dues dècimes a Catalunya el mes de novembre. Ara la inflació interanual, la de l'últim any, se situa en el 3,6%, lluny del 2,9% de la mitjana espanyola. La inflació interanual ha baixat sis dècimes tant a Catalunya com al conjunt de l'estat. Al conjunt de l'Estat, l'IPC s'ha reduït una dècima respecte a l'octubre. La caiguda dels preus dels carburants i lubricants i, també, els dels automòbils és el principal responsable d'aquesta caiguda que ha confirmat l'Intitut Nacional d'Estadística, l'INE, i que coincideix amb la dada avançada el passat dia 30.

En l'evolució mensual també hi han influït l'abaratiment de gairebé un 3% dels transports i la caiguda, una mica menor, de l'oci i la cultura. Per contra, s'han encarit, més d'un 5%, la roba i el calçat.

Si ens fixem en el comportament que han tingut els preus l'últim any, destaca la forta pujada dels medicaments i serveis sanitaris, de més d'un 20%, i de l'ensenyament, sobretot l'universitari, que s'ha disparat prop d'un 15%. L'habitatge i les begudes alcohòliques i el tabac s'han encarit més d'un 5%. Aquest any, l'únic capítol que s'ha abaratit és el de les comunicacions.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut