Pla americà de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en roda de premsa, acompanyat dels portaveus dels grups de l'equip de govern: Montserra…
Pla americà de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en roda de premsa, acompanyat dels portaveus dels grups de l'equip de govern: Montserrat Vilella (PdCat-CiU), Noemí Llauradó (ERC) i Jordi Cervera (Ara Reus), el 15 de maig del 2017. (Horitzontal)

Els pressupostos de Reus, aprovats automàticament

ACN Reus.-Aprovat automàticament el pressupost municipal de Reus, de 323 milions d'euros. El tràmit es va donar dissabte, en complir-se els 30 dies de la qüestió de confiança, una mesura a la qual l'alcalde Carles Pellicer (PdCat-CiU) va haver de recórrer per poder aprovar els comptes d'enguany en un govern en minoria -11 de 27 regidors al plenari. Pellicer ha admès que la qüestió de confiança no era una decisió fàcil. "M'he estat exposant durant 30 dies i l'oposició ha perdut l'oportunitat de fer una alternativa, ara els toca sumar amb el govern, la nostra mà continua estesa", ha declarat l'alcalde. Ha estat el primer cop que Reus opta per aquesta previsió legal, si bé a Barcelona ja s'ha emprat en més d'una ocasió.

El rebuig del ple als pressupostos va abocar l'alcalde de Reus a una qüestió de confiança. Amb aquesta mesura, els grups a l'oposició han tingut un mes per proposar un candidat alternatiu a Pellicer. "El meu govern ha estat valent, davant la situació de bloqueig, hem fet un pas endavant; el camí ha estat més complicat del què volíem, ens hem vist obligats a emprendre un acció valenta i astuta, i el resultat final ha estat molt positiu", ha declarat.Els comptes inclouen un capítol d'inversions -de 6,5 milions d'euros en el cas de l'Ajuntament i de 3,8 milions, de les empreses municipals-, que se centra, segons l'alcalde, en l'atenció a les necessitats de la ciutadania. "És un bon pressupost i un pla d'inversions complet", ha afirmat l'alcalde, en compareixença aquest dilluns per valorar l'aprovació directa dels comptes -ara s'obre un període de 15 dies per a esmenes tècniques.Pellicer ha desgranat els tres grans eixos del full de ruta de l'equip de govern -PdCat-CiU, ERC i Ara Reus-, que passen per modernitzar l'administració pública; garantir la cartera de serveis i inversions, sobretot en serveis socials, ensenyament, participació i salut, i prioritzant actuacions a la via pública -com ara asfaltat-; i projectar la imatge de la ciutat, traient rèdit del turisme, els esports i la cultura, "amb nous esdeveniments de gran format", ha afegit.L'alcalde ha reconegut l'acostament d'algun grup polític de l'oposició per arribar a una entesa. "Hi ha dues opcions: o entrar al govern o fer acords puntuals, és així de senzill", ha etzibat. Pellicer, però, ha reconegut que les converses no han anat més enllà, ni s'ha materialitzat cap tipus d'acord. "Anàvem amb els pressupostos prorrogats i estem al mes de juny, havia de fer alguna cosa, i no he obert boca, de mi no ha sortit ni una crítica agra", ha conclòs.

Anar al contingut