Brasilia

Els presidents del Congrés i el Senat del Brasil i una cinquantena de polítics investigats per corrupció al "cas Petrobras"

Els presidents del Congrés i el Senat i 40 diputats brasilers implicats en la trama de corrupció a Petrobras són persones molt properes a la presidenta Dilma Rousseff

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem del Brasil investigarà els presidents de les dues cambres parlamentàries i una quarantena de diputats per haver participat en l'entramat de corrupció de Petrobras, l'empresa petrolera estatal.

L'alt tribunal ha fet pública una llista negra dels polítics sospitosos d'estar implicats en un multimilionari cas de corrupció. La llista conté 54 noms, tots pesos pesants de la política brasilera. Hi destaquen el president del Congrés i 21 diputats nacionals, el president del Senat i 11 senadors.

Gairebé tots els investigats, excepte un membre de l'oposició, formen o han format part del govern de coalició de Dilma Rousseff o de la seva formació, el Partit dels Treballadors. Rousseff no serà investigada.

Entre els investigats hi ha l'exministre d'Energia i Mines Edison Lobao i l'exministra de la Presidència Gleisi Hoffman, tots dos col·laboradors molt propers de Rousseff en el seu primer govern.

El "cas Petrobras" investiga des de fa gairebé un any un gran xarxa corrupta a l'empresa estatal de petrolis que s'hauria apropiat en una dècada de milers de milions de dòlars.

Els exdirectius de Petrobras i un grup d'empresaris que participaven de la xarxa corrupta han acceptat col·laborar amb la justícia i denunciar els polítics que afavorien la corrupció. Segons la fiscalia, els empresaris obtenien contractes amb Petrobras, inflaven els preus i repartien els guanys amb els directius de l'empresa i els polítics implicats que rebien "donacions" per les seves campanyes electorals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut