Barcelona

Els presidents de l'ANC i Òmnium descarten anar a la llista pel 27-S

L'ANC i Òmnium comencen a treballar en la confecció d'una llista transversal amb la incògnita de si inclourà o no polítics en actiu

RedaccióActualitzat

A partir de demà, l'ANC i Òmnium negociaran la confecció d'una llista unitària de la màxima transversalitat de cara a les eleccions del 27 de setembre. Les dues entitats s'han marcat un termini de quinze dies per tancar un acord amb altres entitats i forces polítiques sobiranistes.

L'ANC i Òmnium Cultural plantegen un acord no tan sols sobre la confecció de la llista que es presentarà a les eleccions, sinó també sobre com es gestionarà el país l'endemà de les eleccions. Tant Jordi Sánchez com Muriel Casals han descartat que ells figurin a la llista que es presentarà el 27 de setembre.

Després de rebre l'aval majoritari dels socis per impulsar una llista unitària, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que, a diferència del que proposa Òmnium, ell no descarta d'entrada la presència de polítics en actiu en aquesta llista transversal. Sánchez ha dit que als pròxims dies cal extremar la discreció:

"Entrem en uns dies de molta discreció: de buscar la millor fórmula per tenir el millor equip d'homes i dones"

L'aposta de Muriel Casals, d'Òmnium Cultural, passa, en canvi, per una llista sobiranista sense polítics i per un govern amb un president honorífic. Muriel Casals creu que per aconseguir la màxima unitat els líders haurien de quedar fora de la llista, però amb un paper molt actiu en el procés i en un futur govern. Per Casals, és inimaginable arribar a la independència sense Artur Mas, Oriol Junqueras i David Fernández:

"És cert que amb el nostre plantejament de llista única no hi podrien ser. Ara, una cosa és el Parlament i l'altra el govern, i els consellers no han de ser diputats"

Els presidents d'Òmnium i l'ANC, Muriel Casals i Jordi Sánchez, han confirmat que cap dels dos formarà part de la llista unitària.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut