Imatge que il·lustra el reportatge premiat amb el Pulitzer "The Deadly Choices at Memorial". (Font: ProPublica)
Imatge que il·lustra el reportatge premiat amb el Pulitzer "The Deadly Choices at Memorial". (Font: ProPublica)
Nova York

Els premis Pulitzer reconeixen per primer cop el reportatge d'una agència en línia

Els prestigiosos Premis Pulitzer que des del 1917 atorga la Universitat de Colúmbia han reconegut per primer cop el treball d'una agència de notícies en línia, Pro Publica. El reportatge de Sheri Fink sobre les controvertides morts a l'hospital de Nova Orleans després de l'huracà "Katrina" li ha valgut a aquesta agència independent i sense ànim de lucre el premi al millor reportatge d'investigació. En la 94a edició dels guardons, "The Washington Post", amb quatre premis, s'ha imposat al "The New York Times", que n'ha obtingut tres.

Actualitzat
El periodisme en línia ha estat reconegut per primer cop als Premis Pulitzer. Els prestigiosos guardons que entrega la Universitat de Colúmbia han valorat la feina de l'agència de notícies en línia independent i sense ànim de lucre ProPublica i han escollit un reportatge de Sheri Fink com a millor treball de periodisme d'investigació.

El reportatge porta per títol "The Deadly Choices at Memorial" i se submergeix en la investigació de les atencions que un grup de metges dispensava als malalts terminals després de l'huracà "Katrina" a Nova Orleans. El treball va ser publicat per primer cop a l'agost en el suplement del "The New York Times" i al web de l'agència, que destaca la importància de recuperar el periodisme d'investigació que consideren "en risc" per restriccions pressupostàries i de temps dels periodistes.

Més enllà d'aquest guardó, "The Washington Post" ha obtingut quatre premis i s'ha imposat al "The New York Times" que ha rebut tres guardons. "The Washington Post" ha rebut el reconeixement dels Pulitzer en les categories de periodisme internacional, per les cròniques d'Anthony Shadid des de l'Iraq; de reportatge de fons, per un treball sobre la mort als vehicles de nens oblidats pels seus pares; de crònica i crítica.

Mentrestant, "The New York Times" s'ha erigit en guanyador dels premis de periodisme nacional, reportatge de divulgació i reportatge d'investigació, una categoria que va compartir amb el diari "Philadelphia Daily News".

Entre d'altres, també es va lliurar el premi de fotografia de darrera hora, que va recaure en "The Des Moines Register" i de reportatge fotogràfic, que va ser per a "The Denver Post".


Anar al contingut