Els Premis César també nominen 5 produccions de Televisió de Catalunya

La 39a edició dels Premis César de l'acadèmia de cine francesa ha nominat "Blancaneu" entre les pel·lícules seleccionades als premis 2014, amb 8 nominacions.

Millor film estranger, millor guió i millor música original són els premis grossos a què opta aquest llargmetratge mut i en blanc i negre de Pablo Berger. Però també opta a categories tècniques com les de millor vestuari (Pablo Deslgado), millor direcció d'art (Alain Bainée), millor muntatge (Fernando Franco), millor fotografia ( Kiko de la Rica) i millor so (Patrick Lemmans). La pel·lícula de tall clàssic és una versió original del conegut conte popular del germans Grimm ambientada als anys 20 al sud d'Espanya. Una Blancaneu plena de fantasia, aventures, emoció i humor i que ens ensenya que "la vida no és tal com la narren els contes". És una producció d'Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sisifo Films, The Kraken Films, Noodles Productions i Arte France Cinéma amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE, Canal+  i el suport d'Euroimage coproducción i el Centre Nacional de la Cinématographie.

També opta a la categoria de millor pel·lícula estrangera  "Los últimos días" dels germans Pastor, el llargmetratge que enfronta la humanitat amb una nova realitat  propera a la fi del món, on regna el caos. És una coproducció de Rebelión Terrestre, Morena Films, Antena3 Films, Televisió de Catalunya, i Les Films Du Lendemain amb el suport de l'ICEC, l'ICAA i Eurimages.
 
Dins de millor pel·lícula estrangera també hi trobem   "Barcelona, abans que el temps no ho esborri" de Mireia Ros, que és la crònica en sèpia de l'alta burgesia que va fer la Revolució Industrial a Catalunya a través dels records heretats per un dels seus descendents, Javier Baladia. És una producció de Televisió de Catalunya, Promarfi Futur 2010 i TVE amb la col·laboració de l'ICEC Generalitat de Catalunya, l'IACC Ministeri de Cultura i Català Films & TV. 
 
L'últim film d'Albert Serra "Història de la meva mort" també ha estat seleccionat en aquest apartat.  la pel·lícula parla de la transició entre el Racionalisme del segle XVIII i el Romanticisme del XIX, a través de dos dels seus personatges literaris més representatius: Casanova i Dràcula. És una producció d'Andergraun Films i Capricci Films en producció associada amb Televisió de Catalunya, SA i L'Age d'Or.
 
 L'últim film que opta a millor pel·lícula estrangera és "Mamà" d'Andy Muschietti. És un llargmetratge de terror  amb producció de Toma 78 i De Milo Productions amb la col·laboració de Guillermo del Toro i la participació de Televisió de Catalunya i Antena 3 aconsegueix la millor obertura del 2013.
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut