Els possibles pactes centren la campanya el dia de l'únic debat a quatre

Batet, oberta a un pacte amb Podem, però Domènech és escèptic pel paper de Susana Díaz al PSOE, mentre Girauta i Fernández Díaz també ho descarten

RedaccióActualitzat

La campanya electoral gira cada cop més al voltant dels pactes. Aquest dilluns al matí, amb els líders dels quatre partits grans a Madrid desapareguts per preparar l'únic debat que els enfrontarà, En Comú Podem i el PSC, conscients que caldrà pactar, han obert les portes a pactar, mentre Ciutadans i del PP han negat aquesta possibilitat.

En Comú Podem

I és que totes les enquestes apunten un altre cop cap a un escenari de pactes. I l'hipotètic pacte entre PSOE i Podem i confluències és el que ha centrat el debat d'aquest dilluns. Xavier Domènech, d'En Comú Podem s'ha mostrat obert a un pacte amb el PSOE, però ha considerat que la presidenta andalusa és un obstacle per aconseguir-lo:

"La Susana Díaz s'ha declarat en contra d'aquest pacte. També és evident que Susana Díaz està posant molta pressió a Pedro Sánchez i al PSOE. És evident que si el PSOE segueix la política que indica la Susana Díaz el PSOE se'n va al suïcidi polític."

PSC-PSOE

La candidata socialista, Meritxell Batet, ha tornat a negar la possibilitat d'un pacte amb el PP, i en canvi aquest dilluns ha reobert la porta a Podem:

"Nosaltres no governarem amb el PP, no facilitarem un govern del PP. Si Podem s'autodefineix com un partit d'esquerres, a priori sembla que hi ha d'haver majors coincidències i més facilitat per arribar a acords."

Ciutadans

Als "Els matins" de TV3, el cap de llista per Ciutadans a Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha contradit aquest missatge, i ha assegurat que el PSOE no pactarà amb Podem:

"Qui suma PSOE i Podem desconeix el que és el PSOE, almenys el PSOE que jo he conegut negociant. Jo m'he passat dies i nits seguits negociant amb un equip de persones que té a veure amb Podem tant com jo, o sigui res."

PP

Per la seva banda, en una roda de premsa a l'ACN, el cap de llista del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha coincidit amb Girauta que no és desitjable un pacte que inclogui Podem, i ha reiterat, una vegada més, l'aposta del seu partit per l'anomenada "gran coalició":

"O és un govern com el que acabo de comentar, del PP mitjançant un pacte a negociar amb les forces polítiques clarament constitucionalistes, que són PSOE i Ciutadans, o un govern a la valenciana, com diu el senyor Pablo Iglesias, que seria dolentíssim, dolentíssim, dolentíssim pels interessos d'Espanya i dels espanyols, perquè no tenen... tenen poquíssimes coses en comú."

Fernández Díaz ha aprofitat per retreure a CDC, a ERC i a IU que no hagin signat el pacte antiterrorista, en un moment en què "hi ha un risc elevat que es cometi un atemptat."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut