El Moby Dada, un dels vaixells on viuen els agents de la Policia Nacional desplaçats a Barcelona (Reuters)
El Moby Dada, un dels vaixells on van estar-se els agents de la Policia Nacional desplaçats a Barcelona (Reuters)

Els policies enviats a Catalunya prendran "mesures" si no milloren les condicions

Els sindicats de la Policia Nacional demanen una reunió "urgent" amb el secretari d'Estat de Seguretat davant el "menyspreu continuat" del govern espanyol cap als efectius desplaçats per l'1-O

RedaccióActualitzat

Els cinc sindicats de la Policia Nacional han advertit aquest dimecres que utilitzaran "totes les mesures de pressió" al seu abast si no aconsegueixen reunir-se amb el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, per exigir-li que millorin les condicions dels agents desplaçats a Catalunya. Reclamen una "reunió urgent" amb Nieto davant el "menyspreu continuat" del govern espanyol cap als efectius enviats per l'1-O.

En un comunicat, els sindicats expliquen que els agents fa més d'un mes que són a Catalunya "sense informació oficial", en "condicions d'habitabilitat indignes" i sense la previsió de descansos mínims. En aquest sentit, destaquen la situació que es viu als vaixells, un dels quals el Moby Dada on hi surt dibuixat el Piolín entre d'altres, on "el menjar no ofereix cap garantia d'higiene i es pot comprovar el seu lamentable estat a simple vista."

També insisteixen que els agents de la Policia Nacional, "malgrat tenir moltes més competències que les policies autonòmiques i la càrrega d'assumir aquesta labor que els corresponia", perceben "un sou molt inferior". Per això demanen equiparació salarial amb la resta de cossos policials. "S'ha esgotat la paciència. Els ciutadans, que tantes mostres d'afecte i suport ens han donat en aquests moments, han de conèixer el tracte que rebem", conclou el comunicat dels sindicats.

Defensa aferrissada del PP, PSOE i Cs a les forces policials de l'Estat

Aquest escrit dels sindicats de la Policia Nacional arriba unes hores després que el PP, el PSOE i C's hagin donat suport a la feina que fan policies i guàrdies civils, en un text aprovat pel Congrés dels Diputats. Amb el rerefons de la jornada de l'1 d'octubre, les tres formacions van aprovar aquest dimarts una iniciativa on també expressen el seu rebuig a qualsevol conducta d'assetjament contra els agents.

En el debat, el diputat popular José Alberto Martín Toledano, denunciava que l'1-O tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional van ser víctimes d'una campanya de mentides i enganys:"Situar en la diana a algú és deshumanitzar-lo. Això és propi de règims feixistes i règims comunistes. Per tant, no podem ni hem de tolerar-ho."

Gabriel Rufián recordava que les càrregues policials van provocar ferides a centenars de persones. El diputat d'Esquerra acusava el govern espanyol d'amagar la realitat: "Els mateixos que us van mentir amb l'11-M, els mateixos que us van mentir amb les preferents, els mateixos que us van mentir amb la Gürtel, amb Rato, amb Bárcenas i amb 900 més us estan mentint sobre Catalunya."

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut