Un manifestant amb uns sostenidors en senyal de suport a la condemnada (Reuters)
Un manifestant amb uns sostenidors en senyal de suport a la condemnada (Reuters)
Hong Kong

"Els pits no són una arma": la protesta a Hong Kong per la condemna a una dona

Els manifestants qualifiquen la condemna de "ridícula"

Actualitzat

Desenes de persones s'han manifestat a Hong Kong en una protesta insòlita. Homes i dones han mostrat sostenidors per sobre de la samarreta en solidaritat amb la condemna a presó a una dona. Es tracta de Ng Lai-ying, de 30 anys, que havia acusat l'inspector en cap Chan Ka-po d'haver-li tocat els pits durant una protesta al març.

El tribunal que ja jutjat el cas considera que no només no hi va haver agressió, sinó que l'assenyala a ella com a responsable dels fets per haver pressionat els pits a propòsit contra el policia per poder-lo acusar.

"Els pits no són una arma", ha estat el crit d'unes 200 persones que han caminat juntes davant d'una comissaria de policia. Consideren que la condemna és "ridícula" i han usat els sostenidors per fer-ho visible.  

La portaveu de la protesta, Lau Ka-yee, ha explicat als mitjans:

"Quan una dona demana ajuda perquè és víctima d'abusos, nosaltres, el poder civil, hauríem de deixar que la llei investigués per presentar una denúncia sobre el cas i després lliurar-lo al tribunal per al judici, en lloc de jutjar per nosaltres mateixos. Però, òbviament, en aquest cas, quan la dona va demanar ajuda després d'haver estat assetjada sexualment, la policia no va detenir ningú, i tampoc va investigar el cas. Al revés, s'està demandant la dona."

Ng Lai-ying i tres persones més estan ara en llibertat sota fiança, a l'espera d'una apel·lació.

Anar al contingut