Els pisos turístics es limiten al cap de setmana i "no surten a compte" a Girona

L'Associació Turística d'Apartaments (ATA) creu que es deu al fet que els beneficis que els propietaris treien dels pisos turístics no els compensaven els costos de mantenir-los

RedaccióActualitzat

L'oferta de pisos turístics a Girona s'ha estancat per la poca rendibilitat que ofereixen. A la ciutat de Girona hi ha prop de 500 habitatges destinats a aquest ús, una xifra semblant a la que hi havia fa un any i mig.

L'Associació Turística d'Apartaments (ATA) atribueix l'estancament al fet que Girona és una ciutat on la demanda és alta els caps de setmana, però no la resta de dies. Segons el president de l'ATA, Lluís Parera, "costa omplir aquests pisos més de dues nits".

El nombre d'habitatges turístics no ha canviat, a diferència dels llocs de platja o de Barcelona, i a això s'hi afegeix que s'han donat de baixa una vintena de pisos, gairebé tots de particulars, perquè els beneficis que en treien no els compensaven els costos de mantenir-los.

 

El problema, segons Parera, és que la neteja, els impostos, la taxa turística i el que demana el municipi d'aquests pisos turístics comporta unes despeses molt altes. L'activitat es limita al cap de setmana i no els surt a compte.

Cada cop hi ha més particulars que decideixen portar el seu pis turístic a una agència per la difícil gestió diària de l'habitatge.

"S'estimen més perdre una mica de benefici i assegurar-se, almenys, que tot funciona correctament."

L'associació es mostra favorable a la legislació que fixa la Generalitat, però lamenta que hi hagi ajuntaments, com el de Lloret de Mar, que posen traves a l'activitat.

"Si hi ha una demanda alta i es dificulta que apareguin nous apartaments turístics, ens podem trobar que moltes persones optin per l'economia submergida."

Amb tot, Parera deixa clar que ells continuaran lluitant perquè les coses es facin bé.

"Fa molts anys que anem al darrere dels que no treballen com cal, i nosaltres apostem perquè es compleixi la normativa."

ARXIVAT A:
Turisme
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut