Terrassa

Els pisos de Terrassa sense llum, en vies de solució

Endesa assegura que els donarà servei quan la finca tingui la instal·lació en regla mentre el propietari admet que no es va donar d'alta

RedaccióActualitzat

La vintena de llogaters dels pisos de Terrassa que fa dos mesos que estan sense llum confien que la setmana que ve puguin tornar a tenir electricitat, aquesta vegada ja de manera legal i regularitzada, amb un contracte que no han pogut tenir fins ara.  
Un operari d'Endesa ha vingut aquest matí fins aquí per inspeccionar la instal·lació. En el seu informe ha dit que encara no compleix la normativa"

La instal·lació elèctrica està en bon estat, però encara s'han de resoldre alguns elements de seguretat que ha d'assumir la finca. Els veïns ja han pagat els preceptius 2.900 euros a Endesa perquè faci arribar llum a l'edifici, i 3.000 euros més a un instal·lador elèctric perquè posi a punt la instal·lació, la condició indispensable que sempre demana la companyia per donar servei.   

El propietari de l'edifici, Joaquim Domínguez, admet que va llogar els pisos sense donar d'alta el subministrament, perquè, assegura, l'empresa que li havia d'acabar la instal·lació va fer fallida. Una irregularitat que va desencadenar tot l'embolic. 


"Em vaig quedar sense calers. Què vol que faci? Si em quedo sense calers i els veïns no em paguen, he de robar?? Com que tinc 77 anys no hi ha cap banc que em doni un crèdit."

Fins ara, l'edifici havia funcionat amb la instal·lació provisional d'obra, que rebia llum perquè els mateixos veïns la punxaven del carrer, com explica José Barragán.

"Què hem de fer? Supervivència, no? Si esperem que legalment ens ho posin, mai ens ho posaran. No teníem altra solució que fer això, perquè el propietari veia els problemes i mai ens va donar cap solució. Ara ho estem solucionant nosaltres."

 

Quan va detectar el frau, Endesa va tallar el llum i va posar una denúncia contra el propietari i la vintena de veïns. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut