Madrid

Els pilots d'Iberia accepten reduir els seus salaris un 14%, després d'un any i mig de conflicte

Pacte entre Iberia i el sindicat de pilots SEPLA, després d'un any i mig de conflicte. L'empresa matriu de la companyia aèria, IAG, ha qualificat d'històric un acord que permetrà, entre altres coses, augmentar la productivitat. Els sous dels pilots baixaran un 14% i es congelaran fins al 2015.

RedaccióActualitzat

Iberia i el sindicat de pilots SEPLA arriben a un acord, després d'un any i mig de vagues i conflictes. El pacte representa una rebaixa salarial per als pilots del 14% i la congelació dels sous fins al 2015. A partir d'aquí, els increments salarials estaran subjectes a la rendibilitat de la companyia.

En una nota informativa, la matriu d'Iberia, IAG, ha qualificat d'històric un acord que permetrà augmentar la productivitat de la companyia, facilitar el creixement de la divisió de bai cost Iberia Express i l'impuls turístic de l'aeroport de Madrid-Barajas.

L'enfrontament entre Iberia i els seus pilots va esclatar el 2012 quan la companyia va inaugurar Iberia Express. Els pilots hi van respondre amb vagues i el conflicte es va estendre a la resta de treballadors. Al març del 2013, un expedient de regulació d'ocupació va afectar més de 3.000 treballadors. L'any passat l'activitat de la companyia es va reduir en un 28%.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut