Avions de Lufthansa estacionats en un aeroport
Lufthansa ha trigat un dia a respondre les acusacions de l'Oficina Federal d'Aviació d'Alemanya
Frankfurt

Els pilots de Lufthansa tornen a la vaga aquest dijous

La protesta, que afecta els vols de llarg recorregut, és en resposta a la creació d'una filial de baix cost, que empitjorarà les condicions laborals dels pilots

RedaccióActualitzat

Els pilots de l'aerolínia alemanya Lufthansa estan cridats a la vaga aquest dijous, que afectarà els vols de llarg recorregut i el transport de mercaderies. Els vols de curt recorregut i les connexions aèries internes no se'n veuran afectades. La vaga es farà entre les 02.00 i les 23.00 hores i es repeteix després d'altres protestes dilluns i dimarts.

Lufthansa va cancel·lar aquest dimarts tots els vols de llarg recorregut des d'Alemanya. Com els passatgers estaven avisats i la companyia va oferir alternatives per substituir els vols afectats, les conseqüències de la protesta es van reduir considerablement.  

Aquesta és la novena vaga de pilots de l'aerolínia alemanya aquest anys. En els dies de protestes d'aquesta setmana, la companyia ha cancel·lat 1.400 vols, amb 150.000 passatgers afectats. 

La protesta es conta la intenció de Lufthansa de crear una nova filial que agrupi a les aerolínies de baix cost i de curt i llarg recorregut. Aquesta filial, segons el president de l'aerolínia, es fusionaria amb Germanwings i Eurowings. D'aquesta manera Lufthansa vol fer front a la compatècia d'aerolínies com Ryanair i EasyJet. En aquesta nova companyia de vols barats, els pilots treballarien en unes condicions pitjors que a Lufthansa, motiu de les successives vagues d'aquesta setmana.

 

Anar al contingut