El Prat

Els pilots d'Air France mantenen la vaga en rebutjar la proposta del govern de posar fi a les aturades

La vaga de pilots d'Air France es mantindrà per tercer dia consecutiu, després que els vaguistes han rebutjat la proposta del govern francès de posar fi a les aturades, que també han afectat l'aeroport del Prat. Aquest dissabte s'han anul·lat quatre vols amb destinació a París i Lió arran de la vaga de pilots, que demanen que no s'apugi l'edat de jubilació dels 60 als 65 anys. La vaga ha afectat els vols de les vuit del matí, de dos quarts d'onze i de les quatre amb destí a París. Tampoc s'ha enlairat el vol amb destí a Lió de dos quarts de vuit del matí. Aquest divendres la companyia ja va haver de cancel·lar tres vols que tenien com a destí París i un altre que anava a Lió.

Actualitzat
Després del fracàs de la reunió d'aquest dissabte entre el Sindicat Nacional de Pilots de Línies i el govern francès, la vaga continuarà aquest diumenge amb noves cancel·lacions de vols.

La companyia aèria Air France ha avançat que aquest diumenge es tornaran a cancel·lar la meitat de vols interiors i de mitjà recorregut, mentre que les anul·lacions dels trajectes de llarg abast se situaran entre el 30 i el 35% de les sortides programades.

Des d'aquest divendres ja s'han hagut d'anul·lar una trentena de vols entre l'estat espanyol i França, cosa que representa un 50% dels enllaços d'abast curt i mitjà i el 60% dels de llarg abast.

Els pilots protesten contra la proposta legislativa del govern de Sarkozy d'ampliar dels 60 fins als 65 anys l'edat de jubilació. La companyia preveu compensacions pels vols anul·lats, com la devolució de l'import del bitllet. Els pilots van encetar aquest divendres quatre dies de vaga que han suposat nombroses cancel·lacions i retards.
Anar al contingut