Una pescadora arreglant la xarxa sabotejada.
Una pescadora arreglant la xarxa sabotejada.
Roses

Els pescadors d'arts menors de Roses reclamen més vigilància per evitar sabotatges dels caladors

Les destrosses, cada cop més freqüents, passen quan les xarxes estan calades entre 30 i 35 metres de profunditat dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus. Segons declaracions dels pescadors a TV3, els tallen les xarxes per totes dues bandes, cosa que fa impossible la pesca.

RedaccióActualitzat
Els pescadors d'arts menors a Roses es troben des de fa dies les xarxes tallades. El problema va començar, tot i que de manera puntual, fa quatre estius, però enguany s'ha incrementat de manera que està fent impossible la pesca a la zona. Les destrosses, cada cop més freqüents, passen quan les xarxes estan calades entre 30 i 35 metres de profunditat dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus.

Segons declaracions dels pescadors a TV3, els tallen les xarxes per totes dues bandes, cosa que fa impossible la pesca. La xarxa està calada durant tota la setmana i el fet de tallar-la boicoteja la captura. Segons els pescadors aquests actes vandàlics no beneficien ningú, ja que el peix queda fet malbé.

Els pescadors denuncien la difícil convivència amb els centres de busseig del Parc Natural. Segons han explicat, on hi ha una boia, hi ha una roca i si col·loquen les xarxes al costat, al cap d'uns dies se la troben esquinçada. Per aquest motiu reivindiquen més seguretat a la zona.

La Generalitat, per la seva banda, ha informat que és molt difícil tenir la zona sota control per l'afluència massiva de gent que hi ha al parc durant l'estiu.
Anar al contingut