Tortosa

Els perills de l'Ebre crescut

La crescuda del riu Ebre, bona per lluitar contra la sequera, ha tingut conseqüències negatives. D'una banda, els arrossaires han vist com els camps es negaven en excés. De l'altra, els pagesos de la fruita temen haver perdut una part de la collita de la Ribera d'Ebre. I a Tortosa, els bombers van haver de rescatar dimarts els ocupants d'un cotxe que s'havia endut la riuada.

Actualitzat

Els rescatats van sortir del vehicle per les finestres i van pujar al sostre del cotxe fins que els bombers hi van arribar per rescatar-les amb una barca. Així es pot veure en les imatges que ha fet arribar al 3cat24 Abraham Sebastià, bomber de Tortosa.

Riu amunt, la preocupació és la inundació de finques de fruiters. Agricultura calcula que unes 15 hectàrees de fruiters de les 75 que hi ha inundades a la Ribera d'Ebre podrien perdre la collita i Unió de Pagesos ja ha reclamat indemnitzacions.

A l'altre extrem del país també han tingut ensurts. La matinada de dimecres hi ha hagut un despreniment de roques que ha tallat la carretera local entre Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell. Han caigut uns 600 metres cúbics de roca, que han obligat a tallar momentàniament la via. També s'ha hagut de tallar la carretera vella entre la Seu d'Urgell i Arfa. Està tallada des de dilluns i no es preveu obrir-la a curt termini.

Anar al contingut