Manifestació de la Marea Pensionista a Barcelona (EFE)
Manifestació de la Marea Pensionista a Barcelona (EFE)
Barcelona

Els pensionistes tornen a sortir al carrer després de l'acord pels pressupostos

Creuen que el pacte PP-PNB per incloure en els pressupostos una pujada de les pensions més baixes i que revisar-les segons l'IPC no és suficient

RedaccióActualitzat

Els pensionistes han tornat a sortir al carrer. Un cop aprovats dimecres els pressupostos generals de l'Estat, la Marea Pensionista ha convocat per a aquest dissabte diverses manifestacions a tot Espanya per demanar garanties per a un sistema públic de pensions. A Barcelona, s'ha fet la més gran de Catalunya.

 

El pacte del PNB amb el Partit Popular per incloure en els pressupostos una pujada de les pensions més baixes i revisar-les segons l'IPC no els sembla suficient. Els pensionistes de la marea creuen que aquesta no és la solució per garantir un bon sistema de pensions públiques.

 

Els portaveus, com Domiciano Sandoval, coordinador de la Marea Pensionista de Catalunya, consideren que molts dels mals provenen de la reforma que van pactar govern, empresaris i sindicats el 2011 en què s'incrementaven els anys de cotització per calcular les pensions i en què ja s'obria la porta a vincular la quantitat a cobrar amb l'esperança de vida.

"Els sindicats majoritaris, com que van assumir aquesta reforma, continuen opinant que és una bona reforma, però nosaltres creiem que aquest és el quid de la qüestió, el torpede a la línia de flotació del sistema."

 

 

La manifestació de Barcelona ha acabat a plaça Sant Jaume. La Marea Pensionista ha demanat la implicació de tota la ciutadania, sobretot ara que s'ha fet pública la sentència del cas Gürtel:

"Hi hauria d'haver un milió de persones, no només per les pensions, sinó per la podridura de les institucions o les sentències judicials que estan aflorant."

 

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut