Els pensionistes reben Rajoy amb escridassades i la petició de dimissió a Cadis

Retreuen els comentaris de la secretària de comunicació "Quines ganes de fer-vos una botifarra de collons i dir-vos que us bombin!"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estat escridassat per un grup de pensionistes quan ha arribat a un acte a Cadis acompanyat de la ministra de Foment, Fátima Báñez.

 

Els manifestants s'han concentrat sota el lema"Marea de pensionistes de Cadis. Lluita per la teva pensió".

 

També mostraven cartells de "Els pensionistes no fem la butifarra ni robem", mentre demanaven la dimissió de Rajoy i corejaven "Mariano, cabron, veste'n per lladre" o "em pregunto qui serà m punto".

Els manifestants, però, no s'han pogut acostar fins a les portes del recinte on feia l'acte, i s'han hagut de concentrar en un dels carrers adjacents custodiats per la Policia Nacional. Un cop els han obligat d'abandonar aquest lloc també, uns quants s'han despaçat fins on el president espanyol havia de dinar.

 

Retrets pels comentaris de la seva secretària de comunicació

Els pensionistes han retret els comentaris que va captar una càmera de la secretària d'Estat de comunicació, Carmen Martínez Castro, que va dir en una altra manifestació de pensionistes a Alacant: "Quines ganes de fer-vos una botifarra de collons i dir-vos que us bombin!".

Martínez Castro es va haver de disculpar per aquestes paraules dient que va ser un comentari jocós en una conversa privada amb un amic i va admetre que "no vaig estar gens fina."

"És un comentari jocós, amb un amic en una conversa privada. Quan aquest comentari passa de l'àmbit privat a l'àmbit públic es converteix en unes paraules inadequades en el fons i en la forma. Per tant, demano disculpes a aquelles persones que s'han sentit ofeses."

 

Les multitudinàries manifestacions de jubilats han estat fonamentals perquè els partits que formen el Pacte de Toledo recomanin tornar a vincular l'IPC amb l'augment de les pensions. Aquest binomi es va trencar el 2013, quan el govern Rajoy va decidir que, en una Seguretat Social amb números vermells, l'alça de les pensions s'havia de controlar apujant-les només un 0,25% anual. Des d'aleshores, la inflació havia estat molt baixa, però ara ha repuntat, i els 9 milions de pensionistes perden poder adquisitiu.

Davant d'aquest panorama, el govern popular sembla que accepta acabar amb l'increment del 0,25% a favor del de la inflació, i més ara que l'economia creix al 3%.

Vídeo relacionat: El Pacte de Toledo, dividit per la manera com s'aplica l'IPC a les pensions en temps de crisi

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut