Els pensionistes paguen medicaments per primera vegada
Els pensionistes paguen medicaments per primera vegada (Foto: ACN)
Barcelona

Els pensionistes comencen a pagar una part dels medicaments

Els pensionistes han començat a pagar una part dels fàrmacs, depenent de la seva renda, a partir d'aquest dilluns.

RedaccióActualitzat
Els pensionistes comencen a pagar una part dels medicaments a partir d'aquest dilluns, 1 d'octubre, quan s'amplia a tots els usuaris l'aplicació automàtica del nou copagament en la dispensació de receptes a les farmàcies.

Quan va entrar en vigor, l'1 de juliol passat, el reial decret del govern que instaurava el copagament, la Generalitat i el Col·legi Oficial de Farmacèutics van decidir no cobrar-ho immediatament perquè els sistemes informàtics no estaven preparats i volien evitar que els pensionistes paguessin més del que tocava.

En aquest sentit, el gerent d'Atenció Farmacèutica i Prestacions Complementàries del Servei Català de la Salut (CatSalut), Antoni Gilabert, ha assegurat que "ja s'han adaptat els sistemes informàtics perquè en els ordinadors de les farmàcies aparegui automàticament el límit de copagament mensual que té cada pensionista en funció de la seva renda".

D'aquesta manera, les rendes inferiors a 18.000 euros l'any continuaran aportant el 40% en el cas dels actius, però els pensionistes amb aquest mateix nivell passaran a pagar un 10% amb un màxim de 8 euros al mes. Les rendes d'entre 18.000 i 100.000 euros abonaran el 50% en el cas dels actius i el 10% en el dels pensionistes; aquests últims, amb un màxim de 18 euros al mes. Per a les rendes de més de 100.000 euros, les aportacions seran d'un 60% tant per a actius com per a pensionistes, tot i que, en el cas d'aquests últims, amb un topall de 60 euros al mes.

D'altra banda, també a partir d'aquest dilluns, els ciutadans hauran de començar a abonar els imports corresponents a l'aportació pendent del copagament farmacèutic registrada durant el mes de juliol. Posteriorment s'incorporaran de manera progressiva les factures d'agost i setembre.

El sistema de copagament s'aplica a Catalunya juntament amb la taxa catalana de l'euro per recepta.
Anar al contingut