Els pensionistes tallen el Carrer del Congrés a Madrid (EFE)
Els pensionistes tallen els accessos del Congrés a Madrid (EFE)
Madrid

Els pensionistes bloquegen els accessos del Congrés a Madrid

Uns 4.000 manifestants aconsegueixen saltar el cordó policial i arriben a les portes de la cambra baixa

Actualitzat

A Madrid, milers de pensionistes han participat en la concentració en defensa del sistema públic de pensions, i han tallat la Carrera de San Jerónimo.

Segons fonts policials, uns 4.000 manifestants han tallat l'accés al Congrés dels Diputats des de la plaça Neptuno fins al carrer Cadaceros, fet que no es va produir ni durant les protestes del 15-.M.

Els manifestants han aconseguit trencar el cordó policial en alguns punts de la plaça de las Cortes i han pogut arribar fins a les portes de la cambra baixa.

A la zona s'ha fet un gran desplegament policial i de seguretat. Els manifestants protesten contra la pèrdua de poder adquisitiu i reclamen unes pensions dignes.

 

Durant la concentració, alguns diputats de Podem, IU, En Comú Podem i En Marea s'han unit a la protesta. Íñigo Errejón ha dit que calia prendre'n nota.

"Molts n'haurien de prendre nota. Els nostres avis ens estan ensenyant el que cal fer. El problema fonamental de les pensions no és que hi hagi molta gent gran, és que les condicions de treball dels que treballem avui no ajuden a mantenir-les."

 

També s'hi ha afegit el secretari general dels socialistes al Congrés, Rafael Simancas, tot i que ha estat increpat per alguns manifestants.

ARXIVAT A:
Pensions
Anar al contingut