Els pediatres proposen la baixa maternal almenys fins als 6 mesos

Afavoriria la lactància materna, la salut de mares i nadons, un estalvi econòmic, i més igualtat, si s'allarga també la dels pares

Actualitzat

L'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària, AEPap, demana l'ampliació del permís per maternitat per allargar la lactància dels nadons i millorar la salut dels infants i les mares, com recomana l'Organització Mundial de la Salut, OMS.

Els pediatres d'atenció primària consideren que la baixa maternal -que ara és de 16 setmanes-, s'hauria d'ampliar al menys fins a 6 mesos, i que el permís dels pares pugui ser transferible i també ampliat. L'OMS i les societats científiques recomanen la lactància com a "forma ideal" d'alimentació dels nadons almenys fins als 6 mesos de vida.

La proposta dels metges infantils d'atenció primària defensa que la lactància materna aporta beneficis per a la salut dels nadons i les mares, i afegeixen que suposa un "important" estalvi econòmic per a les famílies i pel país.

 

 

En aquest sentit, consideren que el permís per maternitat i les condicions laborals de les mares treballadores, en general, "impedeixen l'extracció, conservació i transport" de la llet materna i fan impossible que Espanya compleixi les recomanacions de l'OMS.

Els pediatres consideren que la legislació hauria de tenir en compte la conveniència de fomentar i facilitar la corresponsabilitat dels pares, defensen l'ampliació dels permisos de paternitat i que les parelles puguin triar fer-los de forma successiva per millorar l'organització en l'atenció del nen.

"Que es prolongui el permís de les mares, almenys durant 6 mesos, i que les llicències dels pares siguin transferibles. Que tots dos casos siguin remunerats."

 


Segons l'AEPap, aquestes mesures suposarien beneficis sanitaris, millorarien el benestar de les famílies i es podria avançar en igualtat, i també s'afavoriria la natalitat a Espanya.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut