Barcelona

Els peatges catalans s'encariran un 4,16% de mitjana a partir de l'1 de gener

Circular per les autopistes de titularitat catalana serà a partir de l'any nou una mica més car. La Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques ha revisat a l'alça els contractes subscrits entre l'administració catalana i les empreses concessionàries de les vies de pagament. L'augment previst se situa en el 4,16% de mitjana i s'ha decidit segons l'increment de l'índex de preus de consum, prenent com a referència l'índex interanual de l'octubre passat. El nou preu també té en compte el trànsit mitjà diari de cadascuna de les vies de peatge, de manera que com més vehicles hi circulen, més baix és l'augment. Segons les noves tarifes, el peatge que més s'encareix és el del túnel del Cadí.

Actualitzat
La barrera que més s'encarirà el 2008 serà la de la C-16 al túnel del Cadí, que per als que no gaudeixen de gratuïtat per ser residents passarà de costar 10,04 euros a 10,52. Els túnels del Garraf, a la C-32, s'encariran 22 cèntims d'euro i passaran a costar-ne 5,07, i 2,71 per als usuaris habituals.

El preu del peatge a la C-16 entre el Vallès i Manresa pujarà 15 cèntims fins a 3,44 euros entre setmana, i 27 cèntims, fins a 6,26 euros, els dissabtes i diumenges. D'altra banda, els túnels de Vallvidrera costaran 2,99 euros en hora baixa, que representa un increment de 13 cèntims. En hora punta l'augment serà de 14 cèntims, amb un cost de 3,36 euros.

Més de 24.000 beneficiats més per les bonificacions

Des de l'1 de febrer passat fins avui, 24.013 nous conductors s'han acollit a les noves condicions de gratuïtat de les barreres d'accés a Mollet del Vallès, les Fonts, el túnel del Cadí i Alella. Aquesta xifra suposa un augment del 54% respecte als usuaris que es beneficiaven de bonificacions al desembre del 2006. En total 68.821 persones a Catalunya són beneficiàries d'aquests descomptes.

Per percentatges i peatges, més del 20% dels vehicles que fan servir el peatge d'accés a Alella i al túnel del Cadí ho fan gratuïtament, mentre que el 40% dels vehicles que circulen per les Fonts i més de la meitat dels de Mollet gaudeixen del 100% de bonificació.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut