Barcelona

Els pastissers preveuen vendre prop de 900.000 tortells de Reis

Els pastissers catalans preveuen vendre unes 900.000 unitats de tortells de Reis, amb preus que oscil·len entre els vint i els cinquanta euros.

RedaccióActualitzat

És el dia de Reis i a la majoria de taules no hi faltaran els tortells. Al Gremi de Pastissers de Barcelona són optimistes i creuen que aquest any les vendes es mantindran respecte de l'any passat i fins i tot podrien augmentar lleugerament, entre un u i un dos per cent.

Es preveu que a tot Catalunya se'n venguin gairebé 900.000. A la ciutat de Barcelona, la previsió de vendes supera el mig milió d'unitats. De mitjana, les famílies catalanes es gastaran entre vint i cinquanta euros, segons la mida del tortell i el farcit.

La venda de tortells de Reis es concentra en els dies 5 i 6 de gener, ja que és un producte que s'ha de menjar el mateix dia. La majoria de famílies compraran tortells de mida mitjana, per a sis o vuit comensals.

La massa del tortell és un brioix fet amb farina, sucre, ous, mantega, llet i espècies. Els més tradicionals són els farcits de massapà, però cada vegada se'n fan de més variats, com els ja típics de nata, trufa o crema, i fins i tot de caramel.

Encara que un tortell de Reis sigui més econòmic a les grans superfícies, el Gremi de Pastissers destaca que molts consumidors es decanten per un producte artesà i amb ingredients de més qualitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut