Els passatgers que van aturar un vol a Dakar veuen exagerada la reacció de Vueling

Creuen que la companyia aèria els hauria pogut denunciar, però ningú els ho ha comunicat oficialment

RedaccióActualitzat

Els onze passatgers expulsats del vol que dissabte feia la ruta Barcelona-Dakar denuncien falta de comunicació de Vueling. Creuen que la companyia aèria els hauria pogut denunciar, però ningú els ho ha comunicat oficialment.

Segons aquest passatgers, l'enlairament de l'avió anava amb retard. Aleshores van sentir crits d'una persona asseguda als seients del darrere. Pensen que era deportada al seu país d'origen. Afirmen que van demanar explicacions del que passava, però no van tenir resposta.

Núria Costa, una de les passatgeres expulsades, ha explicat en roda de premsa que es tractava de demanar explicacions.

"En solidaritat amb un ser humà que en aquell moment està patint." Costa ha explicat que no es va donar cap resposta per megafonia i que es va aixecar molta gent perquè la situació es prolongava.

Mikel Basarte, un altre dels passatgers expulsats, ha afirmat que no es tractava d'una protesta unànime, sinó de desenes de persones que estaven dretes en el passadís des del primer moment i que podien tenir opinions diferents.

Per la seva banda, Vueling assegura que la tripulació va intentar fer seure els passatgers que eren al passadís, però al no aconseguir-ho els van desembarcar del vol. A més, diu que el vol només va sortir amb 4 minuts de retard i que no es tractava d'una deportació, sinó d'una persona indocumentada que va ser obligada a tornar al seu país. L'aerolínia afirma que no ha denunciat de moment cap dels passatgers expulsats i recorda que poden reclamar el bitllet com qualsevol altre passatger.

Ara com ara, els passatgers esperen que Vueling mogui fitxa, però consideren del tot desproporcionada la reacció de l'aerolínia, que els va deixar a terra i va avisar la Guàrdia Civil. Per l'advocat Andrés García, aquest fet vulnera els drets humans i creu que ara cal donar suport als passatgers per evitar que se'ls incoï cap expedient administratiu ni penal, perquè només van fer "el que hauríem d'haver fet qualsevol de nosaltres".

Si als passatgers se'ls aplica la llei de seguretat ciutadana o el dret aeri, les multes que se'ls imposin poden ser milionàries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut