Barcelona

Els partits pugnen per abanderar les prioritats socials

En els primers actes públics també hi ha estat present el bloqueig dels pressupostos

Actualitzat

Sis mesos després, torna la campanya electoral per a les eleccions del 26-J i els primers missatges han estat marcats per les crítiques al PP per les qüestions socials, amb el rerefons del bloqueig dels pressupostos.

En Comú Podem

En Comú Podem ha proposat un nou sistema per recapitalitzar la caixa de la Seguretat Social, que amb el PP -diuen- s'ha reduït a la meitat. L'única opció per aconseguir-ho seria derrotar Rajoy.

"Jo només tindria por d'una cosa: que el PP segueixi al poder el 26-J. No pot seguir en mans d'aquest país, és el partit més corrupte de la història de la democràcia espanyola."

Esquerra

ERC també ha carregat contra els populars i el Tribunal Constitucional, per estar fent la feina bruta al govern espanyol, i consideren que, "de facto", ja han suspès l'autonomia catalana.

"El TC no és un tribunal, ni és constitucional. És el braç armat legislatiu d'un estat absolutament indecent. La diferència per l'estat espanyol entre que una llei sigui constitucional o no és que sigui una llei catalana."

PSC

I en aquesta mateixa línia, la socialista Meritxell Batet vol derogar la reforma laboral popular i ha anunciat un nou Estatut dels Treballadors per lluitar contra la precarització i afavorir una ocupació digna.

"Derogar la reforma del PP. Però sobretot acompanyar-la de la creació i aprovació d'un nou estatut dels treballadors amb consens dels actors socials."

Convergència

El candidat convergent Francesc Homs ha parlat de la proposta de referèndum unilateral d'independència. Per la seva formació, no es pot excloure els votants del "no" si es vol reconeixement internacional. Homs ha posat al mateix sac la CUP i el PP, pel vot negatiu als pressupostos catalans.

"Lliçons, ni una, senyor Rajoy i senyors del PP, voteu al costat de la CUP. Sou tots dos radicalisme pur."

C's

Per Juan Carlos Girauta, Ciutadans és la garantia per a la formació d'un govern estable que hauria d'abordar reformes profundes des de la que qualifiquen de "radicalitat centrista".

"Ciutadans és justament la garantia que és possible formar govern i que sigui estable i gir entorn del que ens cal: un programa de reformes profundes."

PPC

I de les possibles coalicions, també n'ha parlat en una entrevista a "Els matins" de TV3 Jorge Fernández Díaz, que ha apuntat cap a la gran coalició amb socialistes i Ciutadans. Per Fernández Díaz, un PSOE afeblit o superat per Podem facilitaria l'acord. 

"I en aquesta hipòtesi d'un resultat molt dolent, no estan com per tirar coets i posar condicions. Per tant, seria més fàcil arribar a acords."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut